onsdag 9. februar 2011

Helserugbrød

Denne oppskrifta har eg fått av ei kollega. Oppskrifta er målt i dl, eg har voge alt og legg det ved i parantes.
2 dl (100 g) sammalt grov spelt
1 dl (40 g) havregryn
11/2 dl (75 g) speltkli , evt annen kli, eg har brukt havrekli
13/4 dl (115 g) grovt rugmel
11/2 dl klemte rugkjerner, her har eg brukt 60 g store havregryn
1 dl (55 g) sesamfrø
11/2 dl (100 g) linfrø
5 dl (250 g) speltmel
11/2-2 dl (120 g) solsikkekjerner
11/2-2 dl (120 g) gresskarkjerner
2 ts salt
5 ts natron
1 l skummet kultur
1/2 dl (1 ss) lønnesirup el vanlig sirup el dropp heile sirupen.
Bland alle ingrediensene saman i ei bolle. Hell røra i to godt smurte brødformer. Steik på nederste rille på 175°C i ca 11/2 t.
Etter 30 min la eg bakepapir over brøda fordi dei var så mørke. Brøda var godt steikte etter 70 min. I min steikeomn treng dei nok ikkje 11/2 t for å bli ferdige. Brødet held seg godt i plastpose i kjøleskapet.







0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP