lørdag 9. april 2011

Panna Cotta

4 porsjoner:


4 plater gelantin
1 vaniljestang
5 dl fløte
65 g sukker
2/3 pk bringebær, frosne
65 g melis
11/3 ss sitronsaft
Gelantinplatene legges i bløt i kaldt vann i 5 min. Vaniljestanga deles på langs og frøene skrapes ut. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og frø. Når det kokes tas det av varmen, vaniljestanga tas ut og gelatinplatene tilsettes. Vannet må presses godt ut av gelantinplatene før de tilsettes. Fordel Panna Cottaen i 4 skåler/glass. Avkjøl. Kan serveres etter 3 timer.
Jeg har flere ganger tilsatt saften av 1/2 lime mens panna cottaen er varm det frisker smaken litt
Det kan også lages 2 dager før en skal servere det.
De tinte bringebærene og melisen has i en blender og moses fint og glatt. Sil mosen. Tilsett sitronsaften. denne sausen kan has oppå eller ved siden av Panna Cottaen.
Det smaker godt med friske bær til, fks: bjørnebær, blåbær el jordbær.

1 kommentarer:

Kristen

Jeg like disse bildene! Det ser veldig appetittelig ut med et slikt bilde! Ikke at jeg ikke har lyst på det andre, ment det ser enda bedre ut nå:)

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP