lørdag 14. februar 2015

Boller uten egg og melk




950 g hvmel el spelt
150 g sukker
5,5 dl havremelk
1 pk gjær, rød pakke
0,5 ts hornsalt
1 ts kardemumme
0,25 ts salt
150 g blå soft, uten melk
Bland sammen det tørre i en bolle. Smelt smøret og tilsett melken og varm opp til 35-37°C, fingervarm. Rør gjæren ut i litt sukker. Tilsett melk og smør i melblandingen og deretter den utrørte gjæren. Bland godt til deigen er seig. La heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
Ha deigen på bakebordet og del den i fire og deretter i 6-8 biter. Trill runde boller og sett på brett. La bollene heve til dobbel størrelse. Steik ved 220°C ca 10-12 min.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP