lørdag 14. februar 2015

Steikt torsk med gulerotpurė og squash

2 personer:


Ca 250 g torsk el skrei
Sitronsaft el lomesaft
Salt og pepper
Olje
Ha på litt lomesaft, salt og pepper på fisken. Ha litt olje i bunnen av ei ildfast form. Legg fisken nedi med skinnsiden opp, sjøl om den ikke har skinn også. Steik i forvarma ovn ca 8-10 min på 180°C. Til fisken flaker seg.
Gulrotpurė:
4 gulerøtter, litt store
1 fedd hvitløk
1 stor ts revet fersk ingefær
1 ss smør
Salt og pepper
Limesaft
Rensk rulerøttene og skjær de i biter. Kok i vann til de er godt møre. La hvitløken koke med. Når gulerøttene er gjennomkokte slås vannet av. Det er mye vann i gulerøtter, så alt vannet må av. La gjerne gulerøttene stå og dampe litt uten lokk, slik at det blir mindre væske. Ha smør og ingefær i gryte og bruk stavmikser og mos gulerøttene. Smak til med salt, pepper og limesaft. La purėn bli varm igjen.
Squash:
1 grønn squash skjæres på langs og videre i tykke staver. Damp/kok i litt vann ca 2-3 min.
Server purėen med fisken oppå og squashen rundt. Dryss over litt fersk timian.


0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP