mandag 9. februar 2015

Torsk m/chorisosalsa og blomkålpurė

2 porsjoner:


3-400 g torskefilėt el kokestykker
Salt og vann
El olje, sitronsaft, salt og pepper
Kok opp vann og salt og trekknfisken til den flaker seg.
El bland sitronsaft, salt og pepper og olje. Smør fiskestykkene med blandingen og steik i ovnen ca 10 min på 200°C, til fisken flaker seg.
Blomkålpurė:
1 potet
1 blomkål
Usaltet vann
1 ss smør
1 ss creme fraiche
Salt og pepper
Kok potet som er skåret i terninger og blomkål i buketter til de er møre, ca 10-12 min. Slå av vannet og mos med en potetstøter el stavmikser. Tilsett smør, creme fraiche, salt og pepper. Smak til.
Chorizosalsa:
1 neve pinjekjerner
75-100 g chorizopølse i små,terninger
1 sjalottløk i små terninger
1 fedd hvitløk finhakket
2 soltørka tomater i små biter
1 liten rød chili finhakket
2 kvister fersk timian hakket
Litt sitronsaft
Rist pinjekjernene i en tørr panne til de er gyldne og sett de tilsides.
Steik chorizopølsa i litt olje i ca 1 min. Tilsett løk, hvitløk, tomat og chili og steik videre ca 2 min. Tilsett timian og sitronsaft. Tilslutt tilsettes pinjekjernene.
Kok evt noen asparges til.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP