lørdag 21. mai 2011

Andecurry

4 personer:
Ca 1 kg med andekjøtt. Her er brukt andelår, 2 til hver.
Marinade:
2 dl kulturmelk
Saften av 1/2 lime
5 kardemumme
1/2 ts chili
2 fedd hvitløk
1/2 cm fersk ingefær
2 kanelstenger
1 ts turmeric
Knus ingefær og hvitløk og bland alt sammen. Ha i andebitene og la det stå 1/2 døgn. Vend litt på kjøttet et par ganger.


2 løk
5 fedd hvitløk
1 cm fersk ingefær
Dette has i foodprocessor og finhakkes, nesten til en pure.
Varm 3 ss olje i ei panne og steik de hele kryddene,
1 ts karve
6 kardemumme
3 kanelstenger
2 laurbærblad
4 nellikspiker
Når kryddene har fått frest litt i olje tilsettes løkpureen. Den surres med til den er blank. Tilsett deretter de malte kryddene,
1 ts turmeric
1 ts chili
1 ts garam masala
Steik andelårene sammen med løken til lårene har fått ei fin hinne. Tilsett litt vann, restene av marinaden og 1/2 kokosmelkpulver. La det koke til andebitene er godt møre. Ha retten i ei skål og strø finhakket koriander over. Serever med ris og evt nanbrød.
Jeg har fått inspirasjon fra ei oppskrift som heter Haasher Mangsho.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP