lørdag 18. september 2010

Sarmale/vinbladsruletter

Jeg har en rumensk kollega. For en tid tilbake inviterte hun på rumensk mat. Det var herlig, så en oppskrift måtte hun dele med seg.
1 liten kopp ris legg i bløt 1 t.
4-500 g kjøttdeig
1/2 finhakket løk


Timian, oregano, estragon, ei lita klype av hver.
Salt og pepper og evt persille. Bland dette sammen med kjøttdeigen.
La dedt stå 1 t og bland inn risen, 1/2 kopp olje og 2 ts tomatpure.
Ha vin bladene i kokende vann, slik at de blir myke og gode og rulle rundt kjøttblandingen.


Legg kjøtt på bladene og rull sammen. Legges i en ring i en vid gryte. Hell over kokende vann og 1 ss olje. La det koke med lokket på ca 15-20 min.
Server rømme til.



3 kommentarer:

Unknown

Hei vet du hvor man kan få tak i vinblader til sarmale i norge

Mari

Jeg har hørt at en kan få vinblader i innvandrerforretninger. Har aldri undersøkt da jeg har blader i drivhuset.

Mari

Jeg har hørt at en kan få vinblader i innvandrerforretninger. Har aldri undersøkt da jeg har blader i drivhuset.

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP