søndag 26. desember 2010

Kyllingkorma

Beregn 1 kyllingbryt pr pers. Da vi var 6 personer til bords i dag, ble det knappe 11/2 kg kylling.
Start med å dele kyllingen i terninger, ca 2x2 cm. Mariner kyllingen ca 1 t i
2 dl youghert tilsatt
11/2ts malt tumeric
3/4 ts chilipulver
11/2 ts malt cumin
11/2 ts malt koriander
3 cm fersk ingefær, rives
3 knuste fedd hvitløk
11/2 ts salt
9 hele kardemumme
6 hele nellik
1 kanelstang
Varm olje i ei gryte. Steik 4 hele kardemumme, 3 nellikspiker,
1/2 kanelstang, 1/2 ts korianderfrø og 1/2 ts hel cumin tildet er lett gyllent.
Tilsett 4-5 finhakket løk og steik til den er gyllen. Tilsett kjøttet og steik videre til kjøttet har fått ei steikehinne. Legg lokket på og la det surre til kjøttet er ferdig, ca 10 min. Tilsett 11/2 ts garam masala og 1 boks kokosmelk og la det koke 10-15 min.
Server ris, nanbrød, baji og chutney til.


Nanbrødet er bakt av ferdig mjølpakke.
Baji er steikte grønsaker med krydder. Her er brukt ingefær, hvitløk, kål, aspargesbønner, blomkål, brokkoli, aubergine, løk, potet, gulerot,
Gurkemeie, garammasala, chili, cumin, koriander og litt salt.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP