søndag 5. desember 2010

Pinnekjøtt

Jeg fikk tipset om at det var svært godt å koke pinnekjøtt oppå kålrot, istedet for bjørkepinner eller rist. Fant ut at det kunne være interessant å prøve, men torde ikke satse på å koke det slik til jul. Kokte derfor litt nå i helga. Pinnekjøttet smakte greit, men jeg vil nok ikke satse på å koke det slik igjen.
Legg pinnekjøttet i vann minst 12 timer, bytt gjerne vann minst en gang. La kjøttet dampe på rist eller bjørkepinner i 3-4 timer. Sprø det litt i steikeovnen 15 min på 200°C. Dekk det til med folie.
Server kålrotstappe, poteter, gulrot og brokkoli til.


Kålrotstappe:
Kok kålrot godt myk, slå av vannet og stamp den til stappe. Ha gjerne i 2 poteter og stamp sammen med kålrota. Tilsett litt smør, salt, pepper og en knivsodd muskatblomme.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP