onsdag 15. desember 2010

Svineribbe




Start med å gni ribba inn med salt og pepper 1-2 dager før den skal brukes.
Legg svorsiden ned i langpanne og ha vann i langpannen. Sett den i steikeovnen på 200°C 1 t. Det må være alminiumsfolie over. Ta ribba ut og skjær ruter i svoren. Sett den inn i ovnen igjen med svorsiden opp. For å få jevn steiking, må ribba bygges opp der den er tynn. Hell over sjy eller vann hver halvtime. Skru opp varmen siste halvtime. Steik minst 1/2 time pr halvkilo. Er ikke svoren skikkelig sprø, kan grillen brukes helt på slutten. Følg godt med, fordi den kan fort bli litt for varm.
Server nykokte poteter til. Surkål, rødkål, rosenkål, gulerøtter og svisker hører også med. Aspargesbønner smaker også godt til.
Lag meljevning til saus og ha i sjyen.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP