onsdag 26. januar 2011

Basilikum-marinert klippfisk m/ ratatouille

For noen dager siden var jeg så heldig å få en pakke i posten. Den kom fra min kjære svigerinne i Kristiansund, klippfiskbyen. Jeg fikk en kokebok av Jan Otto Johansen. Alle oppskrifter er om klippfisk. Kokeboka må jo prøves ut og dermed blir det en helt ny rett i dag.


8 personer:
1,2 kg renset og renskåren klippfiskfilet i stykker
1 bunt frisk basilikum
2 dl olivenolje
Salt og pepper
1 dl fløte
1/2 sitron
Vann ut fisken i 2 døgn og legg fiskestykkene i en dyp form. Bruk foodprocessor og hakk basilikum sammen med olje, salt og pepper. Tøm over fisken og mariner 1 døgn.
Ta fiskestykkene opp og legg de i en ildfast form. Stek ca 20 min på 180°C.
Kok imellomtiden opp resten av marinaden og fløte. Pisk sausen luftig. Smak til med sitron, salt og pepper.
Server med ratatollie og fløtegratinerte poteter. Se egen oppskrift

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP