søndag 30. januar 2011

Paalong-Mangsho

Denne retten har jeg funnet i en kokebok fra Bangladesh. For noen kan den kanskje være litt sterk. Dette er en stor porsjon, nok til 10 personer. Noe som er typisk for bengalsk mat, er til mer olje de bruker, til penere er maten. Starter alltid med mindre olje enn det som er i oppskriftene. Trengs det mer olje, tilsetter jeg litt etter litt.


3 kg reinskåret lammekjøtt i terninger
1 kg spinat, grovhakket
5 løk i skiver
3 cm fersk ingefær finhakket
12 fedd hvitløk finhakket
2 ts chilipulver
2 ts gurkemeie
2 ts korianderpulver
12 hele grønne kardemumme
3 hele svarte kardemumme
6 kanelstenger, knuses til små biter
1/2-1 kopp olje
3 ts salt


Varm oljen i ei gryte. Steik de hele kryddene, kardemumme og kanel.
Steik finhakket ingefær og hvitløk. Tilsett resten av kryddene og deretter løken. Når løken er blitt blank tilsettes kjøttet. Når kjøttet har fått ei lita steikehinne tilsettes så mye vann at det dekker kjøttet. La det småkoke i 1 t. Spinaten tilsettes og kokes med 15 min. Ha i salt og server sammen med ris og grønnsakretter.

0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP