søndag 22. august 2010

Ostekake m/ blåbær eller bjørnebær

50 g smør smeltes
125 g kjekssmuler (digestive)knuses
2 ss brunt sukker
1 neve valnøtter knuses
Bland dette sammen og press det ut i en smurt rund kakeform (20 cm)

300 g cottage cheese
50 g melis
2 eggeplommer
Visp dette godt sammen til massen er jevn.

Revet skall og saften av 1 sitron tilsettes.
Visp 3 dl fløte til krem og bland inn.
Tilsett 5 plater gelantin ( etter anvisning på pakken).

Visp eggehvitene stive. Rør først inn 2 ss av eggehvitene. Rør inn resten av eggehvitene. Fordel denne massen over kjekssmulene.

Glasur:
2-3 dl blåbærsyltetøy, eller annet syltetøy, tilsett saften og skallet av 1 appelsin. Kok opp og tilsett 2 ts maisenamel utrørt i litt vann. Avkjøl og fordel syltetøyet over ostemassen. La kaken stå kaldt.







0 kommentarer:

Maris kjøkken   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP