Malay curry m/stekte aubergin
Rens 1 kg ukokte og tinte reker.
2 laurbærblad
1 ts hel karve, 1 ts hel koriander, 1 lita ts hel sennep
1/2 ts malt chili, 1 ts malt turmeric, 1/2 ts malt koriander, 1/2 ts malt karve, 1 ts salt
Finhakk 2 cm fersk ingefær, 4 fedd hvitløk og 4 løk.
Varm olje i ei gryte. Steik kryddene lett gylne, tilsett løkblandingen og steik til den er blank. Tilsett deretter de malte kryddene og steik ca 2 min.
Steik rekene til de er blitt røde. La alt koke i kokosmelk og evt litt vann noen minutter.
Skjær auberginer i 7-10 mm tykke skiver. Ha olje i en ildfast form. Legg skivene oppi og dryss over en krydderblandingen av curry, chili, turmeric, koriander og litt salt. Sprinkle olje over det. Steik ca 10 min ved 200º C.
Salat: skjær tomat og rødløk i tynne skiver og bland sammen.
Raita: bland 1 ss raitakrydderblanding med 2 dl youghert. Bland inn oppskåren agurk.
Server ris til og gjerne mangochutney.
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar